Du kommer til at kende mange - Læs buschauffør interviewet her

Interview

Bonkin: Du kender mange på din rute – også selvom den er lang

 

Hvorfor har du valgt at blive buschauffør?

Jeg valgte at blive buschauffør, fordi jeg fik et tilbud fra kommunen om at gennemføre en integrationsuddannelse og starte som praktikant som buschauffør.

Det var et stabilt arbejde og en mulighed for at tænke på min fremtid. Jeg fik stor støtte fra min chef, og jeg nyder at kunne hjælpe og yde en god service for passagererne.

Arbejdede du med noget andet tidligere? 

Inden jeg kom til Danmark, kørte jeg ikke bus og arbejdede i andre brancher.

Hvor læste du til buschauffør?

Jeg tog  kørekortet og uddannelsen som en del af integrationsprogrammet, som blev tilbudt af kommunen.

Hvad fik dig til at vælge buschauffør uddannelsen?

At kommunen sagde, at der var en mulighed. Jeg tænkte først, at jeg kunne finde noget andet derefter, men efter 3 år blev jeg tilbudt at blive faglært. 

I september har jeg arbejdet som buschauffør i 6 år.

Hvad synes du uddannelsen som buschauffør gav dig med positivt? 

Uddannelsen gav mig en solid forståelse af regler og procedurer for at køre busser, hvilket har været meget nyttigt i mit arbejde.

Hvad er de bedste aspekter og fordele ved at være buschauffør?

De bedste aspekter ved at være buschauffør er den stabile indtægt, faste arbejdstider og fleksibiliteten i at kunne tilpasse ens arbejdsskema efter personlige behov.

Hvordan er det sociale sammenhold som buschauffør? 

Jeg har haft et godt socialt sammenhold med mine kolleger, både chauffører og tillidsmænd, i de 1,5 år jeg har arbejdet som delvagt.

Hvad betyder det for dig, at der er jobsikkerhed som buschauffør? 

Jobsikkerheden betyder meget for mig, da det hjalp mig med at opnå en permanent opholdstilladelse efter 4 års arbejde i Danmark.

Hvilke andre fordele er der ved jobbet som buschauffør? 

Jeg arbejder sommetider som linje repræsentant. Det betyder, at jeg arbejder hjemmefra og tjekker vagter. Andre gange arbejder jeg bl.a. som morgenstarter, hvilket betyder, at jeg tjekker olie og starter busserne op, hvis der er koldt. 

Hvad giver uddannelsen og arbejdet i dagligdagen dig som menneske? 

Arbejdet har givet mig mulighed for at vokse som person, og min erfaring som buschauffør hjælper mig med at råde og vejlede andre samt tage de rigtige beslutninger.

Hvorfor vil du anbefale andre at uddanne sig til buschauffør? 

Jeg vil anbefale andre at uddanne sig til buschauffør, fordi det er et fast job med gode muligheder, og man er sin egen chef i mange henseender.

Er der andet du vil nævne som kan få andre interesseret i at blive buschauffør? 

Jeg vil gerne nævne, at selvom jeg oprindeligt tænkte på at arbejde som buschauffør i ét år og derefter skifte branche, er jeg nu meget glad for jobbet og vil ikke lave noget andet.

Jeg er blevet så fortrolig med passagererne, at jeg nogle gange kan huske, hvor de skal af, selv hvis de glemmer at trykke på “stop” knappen.

Er jobbet noget for dig?

Tag en hurtig test og se om jobbet som buschauffør er noget for dig.