Job som buschauffør - Bliv klogere på hvad der skal til | tagrattet.dk

Hvad skal der til for at blive buschauffør?

Vil du køre bus, kan du enten vælge at tage buskørekortet på et 6-ugers kursus eller via en erhvervsuddannelse. Du kan blive buschauffør uanset din tidligere erhvervserfaring eller branche. Og der er mangel på ansatte. 

Hvordan du får kørekortet, kan du læse mere om her.

Udover de praktiske omstændigheder er der er flere forskellige personlige færdigheder og egenskaber der skal besiddes, hvis du vil arbejde som buschauffør.

God kundeservice: Som buschauffør er der masser af kundekontakt, så du skal besidde evnen til at være hjælpsom og venlig over for passagererne.

Punktlighed: Som buschauffør er det væsentligt at kunne være punktlig, da bussen skal overholde køreplanen og ruten, der er bestemt.

Ansvarlighed: Som chauffør har du øje for bussens og passagerernes sikkerhed. Derfor er det vigtigt, at du besidder evnen til at tage ansvar. 

Fleksibilitet: Som chauffør skal du være fleksibel og kunne indstille dig på skiftende mødetider, vagter og arbejde på helligdage.

 

 

Er jobbet

noget for dig?

Tag en hurtig test og se om jobbet som buschauffør er noget for dig.

Find din nye arbejdsplads

Her kan du finde en oversigt over de busselskaber, hvor du kan arbejde som buschauffør. Der er busselskaber alle steder i landet, og du kan derfor søge selskaber i dit lokalområde.